Drama unei familii s-a transformat într-o nouă şansă pentru cinci copii. După ce medicii nu le-au mai putut salva copilul de zece ani, doi părinţi din Bacău au decis să îi doneze organele. Trei dintre persoanele salvate sunt din străinătate. Ficatul, inima şi plămânii au fost duşi în Austria şi Germania. Rinichii au rămas în țară și au scăpat de dializă doi adolescenți.

Mihaela Pauliuc, mama copilului transplantat: „A fost un chin timp de şase ani de zile şi aş dori să le mulţumesc părinţilor care s-au gândit să doneze acest rinichi fiului meu şi le doresc multă sănătate şi mulţumesc din suflet!”

Aşa au arătat ultimii şase ani pentru Paul şi mama sa. De trei ori pe săptămână venea la Iaşi pentru a face dializă. Doar până aici aveau de parcurs 270 de kilometri. Un drum lung de aproape patru ore, iar speranța băiatului că se va face bine era tot mai firavă. 

Tânărul a mai fost chemat la spital de două ori pentru un posibil transplant, însă nu a fost compatibil cu donatorii.

Mama a luptat alături de fiul său, iar minunea a apărut când se așteptau mai puțin.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Parhon Iaşi, dr. Ionuţ Nistor: „Din fericire, acest transplant de la copii pentru copii schimbă complet viaţa acestor tinere persoane şi dă o nouă şansă la viaţă. În general, după cinci ani de zile pe dializă şansele sunt foarte mici, apar complicaţii cardiovasculare, îmbătrânire prematură şi atunci cât mai mult trece fără să fie transplantaţi, acestor copii li se reduc o şansă la viaţă normală.”

Bucuria lor se datorează unor părinţi care au găsit puterea de a dona organele băiatului lor de 10 ani. Copilului i s-a făcut rău la ora de sport. A fost dus la cabinetul medical şcolar şi apoi luat cu ambulanţa şi dus la spitalul din Bacău. Acolo, în urma analizelor a reieşit că are o malformaţie arterovenoasă. A fost transferat de urgenţă la spitalul de Neurochirugie din Iaşi, însă medicii nu l-au mai putut salva.

Coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi, dr. Raluca Neagu: „S-au prelevat ficatul, rinichii, cordul şi plămânii.”

De acum băiatul de zece ani va trăi prin alţi cinci copii. ( Sursa: digi24.ro)