DSP Bacău organizează în luna ianuarie 2020 o campanie cu tema: Sănătate Mintală, ce are ca scop creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației generale și a profesioniștilor din asistența medicală primară privind problematica sănătății mintale.

Sănătatea mintală reprezintă o componentă fundamentală a sănătăţii individuale și a „stării de bine”, descriind nu numai absența bolii, ci și capacitatea unui individ de a se integra cu succes în viața familială, socială și profesională. Sănătatea mintală este un parametru esenţial de care se leagă bunăstarea persoanei, capacitatea sa de învăţare, succesul şcolar/maturitatea şcolară, reabilitarea şi integrarea socială şi profesională. Campania din acest an, se desfăşoară sub sloganul „Împreună pentru sănătatea mintală! Să înlăturăm stigmatul bolilor mintale!” şi se referă la boala Alzheimer, autism, depresie şi consumul de droguri.

Obiectivele campaniei sunt:
-informarea populaţiei generale privind importanța identificării și intervenției timpurii în cazul tulburărilor mintale,
-conştientizarea şi promovarea unei mai bune înţelegeri a impactului tulburărilor mintale asupra vieţii oamenilor,
-creșterea accesului la informații pentru: îmbunătățirea îngrijirilor și înlăturarea stigmatizării persoanelor cu tulburări mintale, aplicarea testelor de screening în cabinetele medicilor de familie.

La nivel local, în cadrul acestei campanii, instituţia noastră, prin Compartimentul de Promovare a Sănătăţii, desfăşoară o serie de activităţi specifice (activităţi interactive, masă rotundă cu asistenţi medicali comunitari şi mediatori sanitari, distribuire de materiale informative prin cabinetele medicilor de familie, farmacii, ambulatorii de specialitate) ce se derulează în parteneriat cu Colegiul Medicilor şi Farmaciştilor Bacău, DGASPC Bacău, DAS Bacău, CJRAE Bacău, Asociaţia Betania (Centrul Delfinul), Căminul pentru Persoane Vârstnice Bacău, UAT-uri jud.Bacău, – Alin-George Năstasă – Directorul Executiv al DSP Bacău.

Sursă foto: psychologyhub.ro