În ultimele 24 ore, la nivel județean, pompierii militari au acționat pentru stingerea a trei de incendii, precum și pentru gestionarea unui număr de 14 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență. În afara acestor situații, salvatorii au acționat și în alte șase misiuni, precum asistență persoane, salvări de animale și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.

Una dintre intervențiile gestionate în cursul zilei de ieri a avut loc în comuna Sascut, sat Pâncești, la ora 19:20. Salvatorii din cadrul Punctului de lucru Sascut au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de intervenție cu apă și spumă. Sosiți la fața locului militarii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

Incendiu a fost lichidat în limitele găsite.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă jar sau scântei provenite de la un coș de fum defect sau necurățat, au ars circa 20 mp din suprafața acoperișului. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutormedical specializat persoanelor aflate in dificultate.