Omul de televiziune și gazetarul Petru Frăsilă a lansat ieri, 23 ianuarie 2020, în incinta Universității,,Vasile Alecsandri”, o nouă carte intitulată ,,Presa, vremurile și politica”, scoasă la Editura Timpul.

,,Petru Frăsilă știe a reda, cum și spune, viața cetății filtrată prin luminile sufletului său, lumini care onorează publicul ce îi urmărește emisiunile”, spune poetul Cassian Maria Spiridon.

Cartea explorează problemele și dificultățile televiziunii ca parte constitutivă a ceea ce se numește media, ideea de divertisment educativ, istoria televiziunii private postdecembriste și experiența sa în calitate de ziarist. Miezul volumului îl constituie 16 interviuri cu oameni din audiovizual, scriitori, oameni de afaceri, jurnaliști, sau, pur și simplu prieteni: Noni Mazilescu, Ioan Holban, Adi Cristi și multe alte nume notorii din mass-media.

,,Petru Frăsilă este ultimul mohican al mass-media audio-video private, înființată la începutul anilor ’90 și chiar simplul fapt de a constata longevitatea unei instituții de presă într-o vreme, mai degrabă, tulbure,a unor inițiative plecate cu mult entuziasm și repede prăbușite  sub apăsarea politicului și economicului, vectori foarte activi, agresivi, mai cu seamă în orașele mici, cum notează, cu amărăciune, într-un cuvânt de deschidere a cărții, rămâne cu totul remarcabil.”, se arată în prefața celei mai noi cărți scoase de jurnalistul ieșean.

Petru Frăsilă a absolvit Institutul Politehnic Iași, fiind inginer licențiat. Are o experiență de peste 17 ani în mass-media, iar în prezent deține funcția de director al Grupului de Presă Tele’M Plus Neamț și vicepreședinte al Fundației Columna.

Sursă foto: facebook.com