O grevă care are loc de 3 zile la o societate care aparține de CFR Călători creează probleme pe calea ferată din România. 18 trenuri au fost anulate după ce locomotivele nu au putut pleca din depou.

Mecanicii de reparații și întreținere locomotive de la mai multe depouri ale CFR din țară, inclusiv din Bacău, au declanşat un protest, oprind total lucrul. Conflictul a izbucnit, iniţial, la sediul central din Braşov al Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive – SCRL, de care aparțin mecanicii de reparații și întreținere, gestul lor fiind imitat și de restul colegilor din depourile din toată țara.

 

Motivul protestului mecanicilor de reparații și întreținere locomotive este unul cât se poate de simplu, respectiv nesemnarea contractului colectiv de muncă. Practic, angajații Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive merg la muncă în virtutea  contractului valabil la nivel de societate (CFR Călători), și nu a celui de la nivel de ramură.

 

După ora prânzului, angajaţii Societăţii Comerciale Reparaţii Locomotive au încetat protestul spontan, reluând lucrul în toate secţiile din țară. Decizia a fost luată după ce conducerea companiei CFR Călători a semnat contractul de mentenanţă cu SCRL, care expirase pe 31 decembrie 2019.