Deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău, a reacționat ieri, la criticile și zvonurile lansate și de PSD cu privire la banii alocați șoselei de ocolire a Bacăului.

Liberalul a dat asigurări că există suficiente fonduri, iar lucrările se vor desfășura normal, fiind posibilă finalizarea înainte de termen.

Și prefectul județului, Liviu Miroșeanu a trimis un comunicat cu privire la acest subiect. El și deputatul Palăr au avut o întrevedere cu ministrul transporturilor Lucian Bodea, discuțiile purtate vizând, în principal, finanțarea lucrărilor pentru realizarea variantei ocolitoare – centura Bacăului, dar și cu privire la realizarea sectoarelor de autostradă care ar lega Moldova și, implicit Bacăul, de Ardeal.

S-a discutat înclusiv cu constructorul, în vederea analizării stadiului de realizare a lucrărilor la varianta ocolitoare. Astfel, în prezent, sunt executate aproximativ 35% din lucrări, în valoare totală de 668.330 lei fără TVA, perioada de execuție fiind de 30 de luni.

Interesant este că lucrarea este finanțată din fonduri europene. Cel care a anunțat oficial semnafrea contractului fiind Valentin Ivancea, fostul prefect al Bacăului, în conferința de presă de bilant, cu o săptămână înaintea eliberării sale din funție (foto).