Directorul Spitalului Județean de Urgență Bacău, Adrian Popa, se află în izolare voluntară la domiciliu pentru 14 zile. Atribuțiile de serviciu au fost preluate de directorul medical, dr. Ioana Dinu.

În urma revenirii dintr-o vizita efectuată în Italia, duminică 23 februarie, directorul SJU Bacău, Adrian Popa, s-a plasat, conform procedurilor în vigoare, în izolare voluntară la domiciliu. Izolarea a început din ziua de marți, 25 februarie, și va dura 14 zile.

Alături de acesta, au optat pentru izolarea voluntară la domiciliu și membrii familiei sale.

„Precizăm faptul că dl. Popa nu s-a aflat, pe parcursul vizitei în Italia, într-o zonă de carantină sau risc de contaminare cu coronavirus, însă penteu a elimina orice risc sau speculație și din respect față de concetățeni, dl. director a optat pentru această formă de izolare agreată cu DSP Bacău”, precizează SJU, într-un comunicat de presă.

Atribuțiile și obligațiile de serviciu ale managerului au fost preluate de către directorul medical al SJU Bacău, dr. Ioana Dinu până la revenirea managerului Adrian Popa la programul normal de lucru.