Prezentat în secţiunea World Cinema Documentary a celei de-a 42-a ediţii a Sundance Film Festival, „Acasă”/„Acasă, My Home”, documentarul de debut al regizorului  buhușean Radu Ciorniciuc, a câştigat Premiul Special al Juriului pentru Imagine (World Cinema Documentary Special Jury Award for Cinematography), anunță adevărul.ro. Imaginea filmului este semnată de Radu Ciorniciuc şi Mircea Topoleanu.

Documentarul „Acasă” este produs de Monica Lăzurean-Gorgan, prin casa de producţie Manifest Film, în co-producţie cu HBO Europe, Corso Film (Germania), Kino Company (Finlanda), partener principal – UiPath Foundation. Filmul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Televiziunii Române, Creative Europe, Cinelabs (Romania), Beep Studio (Cehia) şi este reprezentat internaţional de distribuitorul Autlook Filmsale.

Documentarul prezintă povestea familiei Enache, care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcăreşti, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcăreşti – primul parc natural urban din România, a fost documentată timp de patru ani de către regizorul Radu Ciorniciuc, surprinzând în filmul „Acasă” tranziţia acesteia de la o viaţă în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei.

Sursă foto: facebook.com