Fostul ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației Valerian Vreme, achitat definitiv în dosarul Microsoft în toamna anului trecut, a fost numit temporar administrator la Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR), anunță Profit.ro.

Oneșteanul l-a înlocuit pe Constantin Jenică Bucur, revocat săptămâna trecută din funcția de președinte CA al companiei. Valerian Vreme a reprezentat Bacăul ca deputat în Parlamentul României în legislatura 2012 – 2016 din partea Partidului Democrat Liberal. În 1987, el a absolvit Facultatea de Electrotehnică, Secția Automatizări și Calculatoare la Iași.

SNR este cel mai mare jucător local în domeniul broadcasting-ului (difuzare și transport programe radio și TV). De asemenea, sub brandul Radiocom, compania este furnizor de rețele și servicii de comunicații, transfer de date și Internet.

În 2018, operatorul a obținut un profit net marginal, de 337.681 lei, de la 25,64 milioane de lei în 2017, primul an cu rezultat pozitiv, după ce în intervalul 2008 – 2016 a raportat pierdere în fiecare an, care, însumate, se apropie de 155 de milioane de lei.