Asociația Sportivă a Suporterilor Fan Club FCM Bacău a anunțat pe site-ul său că proiectul FCM Bacău a ajuns la un alt capăt de drum. Practic, echipa a fost retrasă din campionat din lipsa finanțării.

„În urmă cu o săptămâna am anunţat că FCM 1950 Bacău va continua să lupte pentru promovare. Din păcate, asociaţia noastră a trăit într-un carusel al evenimentelor şi lucrurile au evoluat într-un sens nedorit de noi. În această situaţie, a trebuit să ne reconsiderăm obiectivul. Fără finanţarea necesară pentru atingerea obiectivului, FCM 1950 Bacău va continua să joace în campionat fără a mai avea ca obiectiv promovarea.

Concret, o parte din discuţiile avute cu firme private din Bacău nu s-au concretizat şi în contracte de sponsorizare, situaţie care ne pune în dificultatea finaciara de a continua proiectul început. Ne pare rău să anunţăm suporterii pe această cale, dar efectiv planurile noastre nu erau sustenabile şi din punct de vedere financiar.

Mulţumim pe această cale suporterilor care au fost alături de noi şi au crezut în ceea ce am vrut să  facem. Rămânem cu convingerea că încercarea noastră era cea care trebuia să o facem. Credem că  fără unitate într-un proiect unic fotbalul băcăuan nu va reuşi să iasă din groapa adâncă în care a intrat. Poate ne înşelăm, poate am fost prea optimişti, poate că Bacăul nu mai vrea fotbal de înaltă performanţă.

Mulţumim jucătorilor pentru răbdarea de care au dat dovadă şi pentru devotamentul arătat faţă de proiectul nostru şi de ideea de a reaprinde flacăra fotbalului băcăuan!”

Din câte se pare echipa a fost deja retrasă din campionat, fiind anunțată Asociația Județeană de Fotbal, urând a fi îndeplinite formalitățile (două neprezentări consecutive).

Pentru cei care au fost alături de acest proiect situația este și mai tristă dacă se ia în calcul și faptul că echipa era pe primul loc în clasamentul Ligii a IV-a.

Deși este vorba despre o echipă de ligă inferioară, proiectul era unul extrem de ambițios, conducerea clubului făcând eforturi pentru a onora blazonul. Împreună demarasem un proiect complementar pentru transmitrea live a meciurilor jucate de FCM.

O istorie a FCM Bacău, fără sezonul 2019-2020, o găsiți aici.