Astăzi, 21 februarie 2020, în cadrul unei conferințe de presă, la Moinești, s-a semnat contractul de parteneriat  între Consiliul Județean Bacău, Consiliul Local Moinești și Spitalul Municipal de Urgență Moinești în vederea realizării proiectului de reabilitare a blocului operator aseptic.

La eveniment au fost prezenți managerul spitatlului, Adrian Cotârleț,  președintele CJ, Sorin Brașoveanu, eurodeputatul Dragoș Benea, senatorul Miron Smarandache, primarul Municipiului Moineșsti, Valentin Vieru, ministrul băcăuan al transporturilor, Lucian Șova, senatorul Viorel Ilie, medici și reprezentanți mass-media.

,,Trebuie să vă anunț că spitalul are încă 7 proiecte vare se găsesc în diferite stadii destul de avansate de implementare. Un proiect este destinderea blocului materno-infantil. Acesta e în dotare cu aparatură medicală prin parteneriat cu Bnca Mondială și Ministerul Sănătății, și încă un proiect din resurse proprii. Așa cum a început anul , sper ca în decembrie să putem inaugura și acest obiectiv al Companiei Naționale de Investiții, și în mare parte proiectul privind reabilitarea blocului operator aseptic.”, a declarat  Adrian Cotârleț.

Investiția este de aproape 4 milioane de lei din partea Consiliului Județean, iar partea de proiectare este asigurată de către spital.

„Eu cred că atunci când asistăm la un moment fericit din viața județului Bacău și a municipiului Moinești, e bine să facem apel la obiective de care oamenii au nevoie. Chiar dacă poate nu este așa spectaculos ca o inaugurare de autostradă, Radioterapia este un obiectiv care și-a demonstrat utilitatea și actualitatea, tratând și alinând suferință. Așa cum o demonstrează și statistica, cazurile de cancer au început să crească alarmant. Nu extindem secția de radioterapie de la Spitalul din Bacău ca să mai facem o investiție în sănătate, ci pentru că este o cazuistică în creștere. Nu e o secție doar a municipiului ci e la dispoziția întregului județ”, a spus Dragoș Benea.