În data de 14 și 16 februarie 2020, începând cu ora 18.00,  la Teatrul Municipal ”Bacovia” va avea loc premiera piesei ”Sâmbăta Gandhi tăcea” regia aparținându-i lui Aleksandr Ogariov.

Aleksandr Anatolievici Ogariov (Moscova, Rusia) s-a născut în 1961, în Sochi. A absolvit regia la GITIS, cea mai mai importantă universitate de teatru din Rusia, la clasa celebrului regizor Anatoli Vasiliev, căruia i-a fost apoi asistent. Din anul 1992 este angajat la Teatrul ”Școala de Artă Dramatică”, unde montează spectacole, dar și joacă. A fost conferențiar universitar la Facultatea de Actorie a Academiei Ruse de Artă Teatrală (RATI-GITIS). A montat peste 70 de spectacole pe texte clasice și contemporane din dramaturgia rusă, română și universală, în teatre din Rusia și din străinătate. Din 2016 este directorul artistic al Laboratorului Teatrului „Școala de Artă Dramatică” – LCZ (Laboratorul Combustiei Zilnice).

Spectacolul ”Sâmbăta Gandhi tăcea” este cea de-a doua colaborare cu Teatrul Municipal ”Bacovia”, după Atelierul de artă dramatică Cehov, susținut în luna aprilie 2019, cu actorii băcăuani, și finalizat cu spectacolul – laborator ”Trei surori”, de Anton Pavlovici Cehov, prezentat și primit foarte bine de public și de critica de specialitate, în cadrul Bacău Fest Monodrame 2019.

Asistent regie & traducere simultană: Daniela Vrînceanu
Scenografie: Clara Pop
Coregrafie: Mariana Gavriciuc
Concept foto video: Ovidiu Ungureanu – Chromatique Studio

Distribuție:
Tudor Hurmuz
Daniela Vrînceanu
Matei Bogdan / Valentin Braniște
Florina Găzdaru / Eliza Noemi Judeu
Ion Goranda
Bianca Babașa
Andreea Darie
Ștefan Alexiu
Vlad Nicolici
Minodora Broscoi