Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău a contestat în instanță procesul verbal de contraventie incheiat de Direcția de Sănătate Publică, (DSP) Bacău pe data de 27 ianuarie personalului medical din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Bacău.

In procesul verbal de contravenție se instituiau amenzi pentru medicul curant, un asistent medical și un infirmier care au participat la consultul și investigațiile medicale ale unui pacient suspect de coronavirus. Cererea de judecată a fost depusă astazi, 5 februarie 2020 la Judecatoria Bacău.

Conducerea SJU Bacău, reamintește că procesul verbal de contravenție prin care s-a stabilit o amendă de 20.000 lei medicului curant și cate 2000 de lei celorlalti doi salariați,  a fost făcut abuziv de către o echipă a DSP Bacău care a acuzat faptul că DSP nu a fost informată imediat despre existența cazului și că presa a aflat prima despre acest lucru.

Menționăm că personalul medical a respectat intocmai procedurile  medicale în acest caz,  că informarea s-a făcut imediat cum medicii au avut suficiente  date ca să pună diagnosticul  de suspiciune  de coronavirus și că salariații UPU nu intră în competiție  cu mass media  cu privire la exclusivitatea știrilor.