Pe fondul crizei de echipament de protecție pentru personalul medical, prefectul Liviu Miroșeanu a vizitat fabrica unui producător local de echipamente de protecție pentru mai multe categorii de intervenții în situații de urgență, cu sediul în Tg. Trotuș. Una dintre liniile de producție este dedicată producerii combinezoanelor de protecție și împotriva infectării cu coronavirus. Acestea sunt de o calitate superioară, fiind utilizate în mai multe țări europene, cu precădere în Italia.

O surpriză foarte plăcută a fost identificarea unui producător de combinezoane de protecție pentru personalul medical, cei care se află în linia întâi a bătăliei împotriva coronavirusului. Am rămas impresionat de standardele înalte de calitate și, în cel mai scurt timp, se vor face demersurile legale necesare pentru ca o parte însemnată din producție să rămână la noi în județ.”, a precizat prefectul Liviu Miroșeanu.

În cadrul aceleiași deplasări, prefectul a vizitat și hala de producție a unui agent economic din municipiul Moinești care are ca obiect de activitate adaptarea de caroserii la solicitări specifice ale clienților. Cu această ocazie, s-au putut viziona 3 categorii de produse care răspund unor urgențe ale luptei împotriva infectării cu coronavirus.

Este vorba despre: 1) un „tunel de dezinfecție”, dispozitiv care poate fi amplasat la intrarea/ieșirea din edificii publice și care permite pulverizarea de substanțe dezinfectante pe subiecți; 2) un aparat pentru dezinfecţie care poate fi adaptat la mai multe tipuri de substanțe, fiind destinat utilizării în spaţii extinse, străzi și spații comerciale; 3) „izoleta mobilă” – un set de echipamente care pot fi montate în cadrul unor autovehicule utilitare, permițând transportul simultan al mai multor pacienți, iar, ulterior, se pot demonta foarte ușor fără a compromite utilizarea autovehiculului.

„Și în acest caz, sunt bucuros să constat că, la nivelul județului Bacău, există posibilități reale de producere ale unor echipamente și dispozitive care pot fi folosite pentru a preveni și limita infectarea cu coronavirus. Este foarte important să-i găsim pe acești antreprenori și să-i aducem aproape, pentru că fac lucruri excepționale ce pot fi de un real folos în această perioadă și nu numai.”, a ținut să adauge prefectul Liviu Miroșeanu.