Prefectul Liviu Miroșeanu, împreună cu reprezentanți ai Municipiului Bacău și ai Direcției de Sănătate Publică Județeană Bacău, s-au deplasat la Stadionul „Letea” pe care municipalitatea l-a pus la dispoziție pentru amenajarea unor spații de tratament împotriva coronavirusului.

„Am participat la această acțiune pentru că trebuie să ne pregătim și pentru cel mai rău scenariu posibil, care înseamnă momentul în care toate locurile disponibile pentru tratarea pacienților cu coronavirus s-au epuizat. Am văzut locația propusă de Municipiul Bacău și a rămas ca specialiștii DSP să discute cu autoritățile locale pentru stabilirea circuitelor medicale și obținerea autorizațiilor de funcționare. La această soluție vom apela numai când cel mai rău scenariu se va concretiza! Dar trebuie să fim pregătiți!”

VERIFICAREA PERSOANELOR AFLATE ÎN AUTOIZOLARE LA DOMICILIU

-Una din principalele preocupări o reprezintă monitorizarea persoanelor aflate în izolare;
-Echipe mixte, formate din polițiști, polițiști locali, jandarmi, efectuează controale pentru a verifica dacă aceste persoane respectă regimul impus;
-În cursul zilei de joi, 19 martie, au fost depistate șase persoane care nu respectau autoizolarea, motiv pentru care au fost amendate cu 15.600 de lei;
-Controalele se axează și pe verificarea unităților cu profil de alimentație publică, care au obligația să-și suspende activitatea, conform ordinului militar.