Prefectul Județului Bacău, Liviu Miroșeanu a emis un comunicat de presa ce  vizează mai multe măsuri contra răspândirii Covid-19.

,, Împreună  cu colegii de la Inspectoratul Judeţean de Urgenţă, Poliţia Română, Jandarmeria Română, Direcţia de Sănătate Publică şi poliţiile locale, ne-am asigurat că cetăţenii judeţului Bacău sunt în siguranţă şi că pot conta pe autoritatea statului să îi protejeze.

În contextul actual, reluăm solicitarea către toţi operatorii economici de pe raza judeţului Bacău să îşi protejeze angajaţii şi să îi instruiască cu privire la măsurile de protecţie împotriva infectării cu coronavirus.

De asemenea, fac un apel la solidaritate şi responsabilitate şi să îi asigur pe locuitorii judeţului Bacău că, la acest moment, serviciile de bază sunt asigurate şi nu există niciun fel de probleme. Prin urmare, le solicit, acolo unde este posibil, să stea în case şi să respecte măsurile stabilite de autorităţi!

Ca orice criză şi aceasta, la un moment, se va sfârşi!

Este timpul să arătăm că ne înţelegem drepturile şi obligaţiile, nu pentru că ne temem de pedepse, ci pentru că ne pasă de cei dragi, în special de părinţii şi bunicii noştri, şi că înţelegem că este nevoie de noi, toţi!

De aceea, este important să fim uniţi, pentru că, împreună, vom trece mai uşor şi peste aceste momente dificile!