Prefectul Județului Bacău, Liviu Miroșeanu, a facut o declarație de presă în care îl critică pe Dragoș Benea vizavi de răspândirea noutăților false pe rețelele  de socializare.

, ,Atitudinea unui parlamentar european, domnul Dragoș Benea, de a răspândi o știre neoficială, dar de mare impact, pe o rețea de socializare, este un comportament iresponsabil, în aceste vremuri în care autoritățile se luptă cu epidemia de coronavirus, dar și cu informațiile false. Înainte de a fi președintele PSD Bacău, Dragoș Benea este europarlamentar și reprezintă România, astfel promovarea pe rețelele de socializare a unui fake-news, cu privire la eventualele măsuri de restricționare a deplasărilor populației, care nu reprezintă o decizie oficială, nu este de demnitatea unui personaj politic cu experiența domnului Dragoș Benea.

În calitate de prefect și de președinte al CJSU Bacău, am îndemnat populația județului Bacău la calm, prudență și înțelepciune. Și, mai ales, la responsabilitate! Și demnitarii statului român, inclusiv domnul europarlamentar Dragoș Benea, trebuie să înțeleagă perioada dificilă prin care trecem și pot da o mână de ajutor prin promovarea informațiilor oficiale, care vin în sprijinul populației.

De aceea, îi recomand domnului Benea să se informeze corect, să citească și răspunsul secretarului de stat Raed Arafat, care precizează foarte clar că acesta este doar un draft de lucru al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) și, eventual, să revină.

În această perioadă, singura cursă contracronometru ar trebuie să fie lupta împotriva răspândirii coronavirus.

Fac apel la membrii tuturor partidelor politice din județul Bacău să dea dovadă de solidaritate, să renunțe la dispute și la declarații, în încercarea de a câștiga capital electoral, și să sprijine autoritățile Statului Român.”