,,Ca să avem un viitor, trebuie să avem grijă de prezent, fiecare om, fiecare instituție, în bucățica sa de Univers. Nu e un timp al individualismului – deși arta poate fi considerată un act egotist, uneori, e un timp al lui ”ÎMPREUNĂ”, pentru că avem nevoie unii de alții să continuăm…

Prin ARTĂ am rezistat, în toate timpurile, prin toate încercările istoriei. Chiar dacă este necesar, acum, să ne izolăm fizic – stând acasă, din responsabilitate socială, suntem în continuare aproape de dumneavoastră, și avem nevoie să fiți aproape de noi.

Teatrul Municipal „Bacovia” vine în sprijinul comunității din care face parte, printr-un program de spectacole ONLINE, adresate în principal publicului școlar (prin puneri în scenă ale unor texte din bibliografia de examen), cât și publicului adult. Pentru a ne aminti puterea lui „ÎMPREUNĂ”, pentru a nu ne izola sufletește unii de alții, pentru a nu uita că viața merge înainte când fiecare, în bucățica sa de lume, își îndeplinește cum poate mai bine, bucățica lui de misiune.
Arta contribuie la sănătatea spirituală, în măsura în care medicina contribuie la sănătatea fizică a individului.
Suntem alături, cu respect și recunoștință, de toate categoriile sociale aflate în aceste zile în „prima linie”, medici, autorități.
Și suntem aproape, aici, la un click distanță, de fiecare dintre specatorii noștri mici și mari.

Începând de vineri, 20 martie, vom transmite, săptămânal, ONLINE, o serie de spectacole din arhiva de aur a Teatrului Municipal „Bacovia”, titluri de colecție de care publicul nostru se va putea bucura GRATUIT, fără a suporta costul unui bilet pentru vizionare.

Proiectul se va desfășura în cadrul Programul „Hai și tu la Teatrul meu”, inițiat de managerul Eliza Noemi Judeu, cu sprijin (tehnic) oferit de Chromatique Studio Bacău.

Programul de difuzare este următorul:

VINERI, 20 martie

Ora18.00 – BALTAGUL

SÂMBĂTĂ, 21 MARTIE – Ziua Internațională a Teatrului de Păpuși și Marionete
Ora 11.00 – MOTANUL ÎNCĂLȚAT

VINERI, 27 MARTIE – Ziua Mondială a Teatrului
Ora 18.00 – OAMENII CAVERNELOR
SÂMBĂTĂ, 28 martie
Ora 11.00 STAFIA FAMILIEI CANTERVILLE

VINERI, 3 aprilie
Ora 18.00 ROMANUL ADOLESCENTULUI MIOP
SÂMBĂTĂ, 4 aprilie
Ora 11.00 – VREAU SĂ NUMĂR STELELE

VINERI, 10 aprilie
Ora 18.00 – D-ALE CARNAVALULUI
SÂMBĂTĂ, 11 aprilie
Ora 11.00 – RĂȚUȘCA CEA URÂTĂ”,  se arată în comunicatul de presă emis de Teatrul Municipal ,,Bacovia”.