Ministerul Sănătății a decis alocarea a 440.000 de lei Spitalului Județean de Urgență (S.J.U.) Bacău, pentru suplimentarea bugetului  destinat activităților de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Banii au fost repartizați Direcției de Sănătate Publică Bacău, iar Spitalul Județean îi va utiliza pentru  monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici, infectați cu COVID-19.

 

S.J.U. Bacău va putea cumpăra medicamente, echipamente de protecție, echipamente pentru monitorizarea bolnavilor de coronavirus, ventilatoare, materiale și consumabile pentru îngrijirea pacienților critici, reactivi și materiale pentru laborator, inclusiv kit-uri pentru depistarea cazurilor de COVID-19, cu ajutorul aparatului PCR – Real Time, cumpărat tot cu banii Ministerului Sănătății și care va deveni funcțional în curând.

 

Ca unitate sanitară nominalizată să desfășoare îngrijirea pacienților critici, în contextul COVID-19, prin liniile ATI, Spitalul Județean de Urgență Bacău are obligația să desemneze un coordonator al acestei activități și să îndeplinească o serie de criterii prevăzute de minister.

,,Am speranța că buna colaborare dintre reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bacău și cei ai Spitalului Județean de Urgență Bacău vor face ca această posibilitatede susținere a activității de ATI, în special pentru pacienții cu COVID-19, va deveni funcțională în câteva zile, cu atât mai mult cu cât banii există deja în bugetul DSP Bacău.” , a declarat liberalul Ionel Palăr.