Pe 20 aprilie 2020 a fost lansat PSIHOsuport, un serviciu de consiliere gratuit pentru persoanele aflate în carantină sau izolare, în contextul pandemiei COVID-19.

Proiectul, implementat de Asociația Moral Compass și finanțat prin Programul Start ONG, oferă persoanelor aflate în carantină instituționalizată sau la domiciliu acces gratuit la consiliere, suport și psihoeducație gratuită pentru gestionarea izolării. Patru linii telefonice dedicate copiilor, bătrânilor, părinților și cadrelor medicale sunt gestionate de psihologi cu experiență și voluntari ai asociației.

Intervențiile telefonice personalizate au ca obiective centrale diminuarea anxietății și a singurătății, încurajarea coping-ului adaptativ si a eforturilor de a înfrunta situația, și ghidarea spre comportamente de auto-îngrijire, precum igiena proprie sau alimentația rațională.

Durata de implementare efectiva a proiectului este de patru săptămâni, iar numerele de telefon la care echipa poate fi apelata sunt următoarele:

·       0721147654 – copii si adolescenți

·       0759536358 – cadre medicale

·       0721147775 – părinți (având prioritate cei cu mai mulți copii sau din familii monoparentale)

·       0741801682 – persoane peste 65 de ani

“Traversam o perioada dificil de gestionat pe cont propriu, emoțional ysi social. Frica și anxietatea pot fi copleșitoare, generând depresie, ipohondrie sau atacuri de panică. De aceea, este nevoie urgentă de suport emoțional specializat. Ne dorim să oferim un suport real și eficient celor afectați vizibil de efectele carantinei și ale izolării, pentru a depăși cu bine criza generată de coronavirus”, au declarat reprezentanții Asociației Moral Compass.

Proiectul se adresează unui număr de peste 70.000 de persoane aflate, în acest moment, în carantină sau izolare pe întreg teritoriul Romaniei. Detalii suplimentare se regăsesc și pe site-ul asociatiei, www.moralcompass.ro, si pe pagina dedicata proiectului – www.facebook.com/Psihosuport/