Vilmoș Gârbea, primarul comunei Ghimeș Făget, a murit pe 18 aprilie. Surse apropiate susțin că decesul a survenit în urma unui AVC (atac vascular cerebral).

El se afla la al 6-lea mandat și fusese ales sub sigla PNL, el provenind din vechiul PD.

Vicepreședinta PNL Bacău, deputata Tudorița Lungu a scris pe pagina sa de facebook:

„A plecat la fel de discret cum a trăit, deși a făcut lucruri mari pentru semeni. Vilmoș Gârbea n-a fost doar colegul meu, primarul de la Ghimeș – Făget, ci a fost prietenul meu. Omul pe care l-am respectat și căruia i-am admirat hotărârea de a lua decizii corecte pentru cei din jur și pentru comunitatea căreia i s-a dedicat aproape 20 de ani. În spatele chipului hotărât, pentru care cuvântul dat a fost mereu literă de lege, am descoperit omul blând și înțelegător, gata oricând să ajute, să sprijine, să rezolve. Un suflet mare și discret, în care seriozitatea a fost mereu dublată de umor și de puterea de a depăși situațiile complicate. Am pierdut un prieten, un exemplu de ce înseamnă să faci administrație cu gândul la oameni.
Tristețea e și mai mare, pentru că nu am putut să fim cu el pe ultimul drum. Vilmoș Gârbea merita să fie însoțit și plâns de comunitate și de toți cei care l-au cunoscut și l-au apreciat.
Dumnezeu să-l odihnească!”

Și pe contul PNL Bacău a apărut un mesaj în acest context:

„Ne luăm rămas bun de la colegul nostru Vilmoș Gârbea, primarul comunei Ghimeș-Făget, care ne-a părăsit în aceste vremuri de încercare.
O să ne lipsească modul lui hotărât de a rezolva problemele oamenilor și ale comunității pe care a păstorit-o timp de aproape 20 de ani, seriozitatea, implicarea, modelul pe care l-a reprezentat mereu pentru cei mai tineri. Un om de mare echilibru, respectat pentru deciziile sale corecte!
Dumnezeu să îi așeze sufletul bun în loc luminat! Sincere condoleanțe familiei! ”

Poza cu Primăria am primit-o ieri de la un cititor din zonă. Neavând acceptul domniei sale nu-i facem public numele, dar îi mulțumim!