Consecvenți crezului și principiilor cultivate încă din momentul înființării instituției, Centrul de Cultură „George Apostu” va aniversa pe data de 23 aprilie 2020 cea de-a XXV-a ediție a Zilei Centrului.

,, Desigur, va fi o ediție marcată de conceptul ambiguu al distanțării sociale, care ne obligă să ființăm în variantă „virtuală” (pe pagina de facebook a Centrului); vom fi aici, la datorie, ocrotiți de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe „Purtătorul de Biruință”, împreună cu George Apostu, patronul nostru spiritual, și, de la mare distanță, însoțiți de Nicolae Fleissig, având credința că arta și frumusețea vor salva lumea și speranța că, prin cultură, sufletele noastre vor renaște odată cu explozia de inflorescență primăvăratică a naturii. Singuri, aici, pentru alți oameni singuri, acolo, în fața ecranelor telefoanelor, dar împreună sub umbrela credinței și artei. „, se arată în comunicatul de presă emis de Centrul de Cultură ,, George Apostu”.

Programul celei de-a XXV-a ediții a Zilei Centrului cuprinde:

– Expoziție Nicolae Fleissig – „Reîntâlnire”, cu lucrări ale cunoscutului sculptor român ce pot fi admirate prin intermediul Albumului Nicolae Fleissig editat, pentru moment, on-line;
– Filmul „Rezidența Internațională de Sculptură – Albastru”, ediția I, 2017; protagoniști, sculptorii Maxim Dumitraș (România), Nedim Hadziahmetovic (Serbia) și Krasimir Metodiev (Bulgaria).

Programul cultural pentru anul 2020 al Centrului de Cultură „George Apostu”, în care acesta sărbătorește 30 de ani de la înființare, se desfăşoară sub genericul „Artă, Cultură, Tradiție – Călătorii spre eternitate”.