Joi, Compania ALBRAU a donat către Spitalul Municipal Moinești un aparat de anestezie tip Aysis CS2 cu monitor funcții vitale inclus Carescape B650, în valoare de 70 210 euro.

„Astăzi, acest aparat vital pentru salvarea multor vieți a început să-și facă datoria. Împreună suntem mai puternici și putem trece peste orice provocare”, a anunțat firma din Onești pe contul său de facebook.

„Aparatul donat nouă este un aparat foarte util. Vasile Ciobanu (patronul companiei, n.r.) a avut discuții cu doctorul Tincu, șeful secției Anestezie. Aparatul de anestezie tip Aysis CS2 cu monitor funcții vitale inclus tip Carescape B650 asigură ventilația mecanică unui bolnav cu insuficiență respiratorie, cum se întâmplă și în cazul de COVID-19, unde în fază terminală bolnavul trebuie pus la ventilator. Aparatul are și un monitor de funcții vitale și ventilator și seringi automate, este un aparat complet. Noi, în spital, în afara secției de terapiei intensive pe care o avem vrem să amenajăm și trei paturi de terapie intensivă complet utilate la secția de boli contagioase”, a declarat pentru presa locală managerul Spitalului Municipal din Moinești, prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț.

„Aparatul menține în viață un astfel de om, asigură funcțiile lui vitale. Iar aparatul pentru Onești mai este deținut doar de Spitalul militar din București. Sunt bucuros că am putut plăti aceste aparate, dar mă rog lui Dumnezeu să nu fim nevoiți să le folosim!”, a declarat Vasile Ciobanu.

Acesta a mai anunțat și donarea de aparatură de analiză de 30.000 de euro pentru spitalul din Onești.