Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău a finalizat testarea personalului medical de la Secțiile de boli „Infecțioase” și ATI aflat în prima linie a luptei împotriva epidemiei de cornavirus. Așa cum s-a anunțat în data de 8 aprilie, testarea a fost efectuată prin metoda ELISA, care permite identificarea cantitativă a anticorpilor/antigenelor specifici infecției cu virusul Covid19 (nu este un „test rapid”).

Procedura de testare a fost realizată începând cu data de 9 aprilie 2020, fiind testate 41 de persoane din cadrul secției sus-menționate. Toate persoanele testate au avut rezultat negativ (nu sunt infectate cu covid).

PONDEREA PERSONALULUI MEDICAL NEINFECTAT (41 NON-COVID/41 TESTAȚI) este cu atât mai relevantă cu cât Secțiile de Boli „Infecțioase” și ATI s-au ocupat de gestionarea a peste 100 de cazuri de suspecți/pacienți trecuți prin sectorul destinat tratamentului Covid19, începând din data de 9 martie. Până la această dată, la SJU au fost internate 44 de cazuri de infecție cu virusul Covid19, din care 4 pacienți s-au vindecat, 5 au decedat, iar alți 35 de pacienți se află, în continuare, sub tratament intensiv în cadrul secției amintite.
SJU Bacău a făcut eforturi susținute pentru asigurarea materialelor și echipamentelor de protecție medicală, în contextul lipsei unei strategii naționale de furnizare a acestora, pe fondul epidemiologic menționat.

În zilele următoare, SJU va trece la testarea personalului medical care deservește Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, urmând ca rezultatele testărilor să fie date publicității în timp util.