Într-un comunicat de presă semnat de dr. Mihaela Arim directorul executiv al DSP Bacău se arată că:

„La nivelul SJU Bacau, exista la ora actuala 3 focare in evolutie, unul in sectia Ortopedie, unul in sectia Medicina Interna, unul in sectia Neurologie, iar la nivelul SMU Moinesti, 1 focar in evolutie, in sectia Chirurgie. Focarele au cuprins atat pacienti internati cat si personal medical.

DSP Bacau a luat masura sistarii internarii in cele 4 sectii pe o perioada de pana la 14 zile, iar in momentul aflarii pozitivarii rezultatelor de laborator, cazurile sunt transferate pe sectii de boli infectioase.

Mentionam ca toti pacientii care se vor adresa celor 2 unitati sanitare, vor fi evaluati in cadrul UPU-rilor si vor fi redirectionati si catre alte unitati sanitare cu paturi din judet.

DSP a reiterat obligatiile SJU Bacau si SMU Moinesti, de purtare corectă şi completă a echipamentului de protecţie de către ȋntreg personalul medical conform metodologiei INSP si a efectuarii curăţeniei si dezinfecţiei curente, de către personal cu echipament de protecţie corespunzător.”

Într-un comunicat de presă destul de ambiguu, conducerea Spitalului din Moinești susținea, la începutul săptămânii, că unitatea n-ar avea probleme, însă recunoștea totuși că:

„…a suspendat pentru o perioadă de 14 zile internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești care nu prezintă urgență și pot fi reprogramate, precum și consultațiile programabile în Ambulatoriul lntegrat, conform prevederilor legale instituite pe perioada stării de urgentă.”