– Numarul total de cazuri confirmate COVID-19, la nivelul judetului Bacau : 453
– Numarul total de persoane internate confirmate COVID-19: 193
– Numarul total de persoane COVID, vindecate, la nivelul judetului Bacau: 154
– Numărul total de probe recoltate in ultimele 24 de ore, la nivelul jud. Bacau: 102
-Numarul total de decese prin COVID-19, la nivelul judetului Bacau : 49
-La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE: 0800800358, destinată persoanelor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV–2 (coronavirus), care are program de functionare permanent. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă. Cetatenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.
– La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Bacau funcţionează o linie telefonică de urgenţă, 0729/300.130, care are program de funcţionare permanent, unde cetăţenii pot obţine informaţii utile de prevenire şi combatere COVID-19.

Reguli de conduita pentru populatie privind circulatia cu mijloace de transport rutier :
– In situatia cand prezentati tuse, febra, dificultati respiratorii, nu recurgeti la transportul comun !
– Evitati atingerea directa cu mana neprotejata a balustradelor, manerelor,etc ! Daca folositi manusi, nu va atingeti fata, ochii, nasul, iar dupa ce le-ati indepartat, dezinfectati mainile !
– Daca folositi taxiul, evitati deplasarea in comun cu alte persoane si retineti indicativul taxiului timp de 14 zile pentru situatia in care va fi necesar sa furnizati autoritatilor sanitare contactii dumneavoastra. (daca va aparea imbolnavirea ).
– Purtati masca obligatoriu in mijloacele de transport in comun !
– Respectati distantarea sociala fata de ceilalti calatori !
– Evitati orele de varf !
– Acoperiti gura si nasul cu cotul indoit atunci cand stranutati/tusiti !

– Este recomandat sa aveti la dumneavoastra un dezinfectant pe baza de alcool minimum 60% si sa-l folositi imediat dupa ce coborati din mijlocul de transport pentru a va dezinfecta mainile !

– Ori de cate ori aveti posibilitatea, deplasati-va pe jos au cu ajutorul mijloacelor de transport individuale !
– Manifestati rabdare, intelegere si respect fata de ceilalti pasageri !