Guvernul României a decis că alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie în acest an.

Campania va fi una fără adunări publice, fără mitinguri electorale și cu respectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19.

„Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (…). Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a declarat premieru aseară.

Orban a adăugat că şi în organizarea secţiilor de vot se va ţine cont de respectarea măsurilor de protecţie COVID-19 privind limitarea numărului maxim de persoane care să intre în secția de vot, distanța între persoanele aflate la rând la vot, dezinfectarea și purtarea măștilor de protecție.

Orban a anticipat și că alegerile parlamentarele ar putea fi pe 6 decembrie, pentru că acesta este termenul constituțional, însă se va consulta și cu liderii celorlalte partide.