Din nefericire, astăzi, 23 iulie 2020, ne confruntăm cu cel mai mare număr de persoane infectate cu COVID-19, atât la nivel național, cât și la nivelul județului Bacău, unde înregistrăm 75 de îmbolnăviri. Cauzele acestui fenomen sunt multiple și țin, în principal, de nerespectarea regulilor recomandate, care au, în prim plan, distanțarea socială, purtarea măștilor și dezinfectarea mâinilor.

În aceste condiții, apreciez ca iresponsabilă decizia primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, de a restricționa programul de furnizare a apei, sub pretextul unor așa-zise lucrări la Rezerva de Apă a Bacăului.

Dincolo de faptul că aceste lucrări se puteau executa oricând, nu în plin vârf pandemic, din discuțiile cu specialiștii, a reieșit clar că lucrările invocate se referă, de fapt, la intervenții clasice de mentenanță la unul dintre rezervoarele existente. Nu s-a derulat nicio investiție pentru a rezolva problema rezervei de apă a orașului, iar a lăsa băcăuanii 11 zile cu program restricționat de furnizare a apei, pentru o reparație capitală la un rezervor este dovadă de inconștiență și cinism.

În aceste condiții, îl somez ferm pe primarul Cosmin Necula, să reprogrameze aceste lucrări și să nu priveze băcăuanii de apă potabilă! Îi cer să nu acționeze electoral, pentru că riscurile îmbolnăvirii a tot mai mulți băcăuani este unul real!

Sănătatea băcăuanilor este mult mai importantă decât orice miză electorală, iar orice acțiune împotriva tuturor demersurilor de a limita efectele epidemiei de coronavirus este o meschină bătaie de joc.

Liviu Miroșeanu,
prefectul județului Bacău