La data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii rutieri au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui eveniment rutier în urma căruia o persoană a necesitat îngrijiri medicale.

Din primele verificări s-a stabilit că un bărbat de 38 de ani, din judeţul Iaşi, în timp ce conducea un motociclu, pe DN 11, în localitatea Măgura, nu a păstrat o distanţă de siguranţă faţă de autoturismul condus de un bărbat de 65 de ani, din Bacău, care circula în faţa sa. În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a conducătorului de motociclu.

Conducătorul auto de 65 de ani a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în ambele cazuri li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămarea corporală din culpă.

Polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!