Cu un tupeu greu de imaginat, rupt total de realitate, Nicolae Gnatiuc, încă primar, a cerut Consiliului Local Onești să-i aprobe achiziționarea de pavele și borduri în valoare de 1 milion de lei. Fără licitație. Solicitarea a stârnit dezbateri aprinse, iar suspiciunile de aranjamente pe banii oneștenilor ale primarului sunt pe deplin justificate, Nicolae Gnatiuc fiind recunoscut pentru achizițiile publice cel puțin dubioase.

”Ca întotdeauna, Nicolae Gnatiuc are o singură strategie: mâna întinsă și tunurile în beneficiu personal. Îi transmitem primarului Gnatiuc că a avut și are un salariu suficient de mare încât să nu transforme ultimele săptămâni de mandat în tentative de jefuire a bugetului public. Și-a făcut plinul, o știe tot orașul!”, a declarat Elena Pașcu Apăvăloaie, consilier local și candidatul alianței PNL-USR-PLUS, pentru Primăria Onești.

În ședința de Consiliu Local, liberalii nu au votat propunerea lui Nicolae Gnatiuc și au cerut ca banii să fie dirijați către unitățile școlare din Onești.

”Îl somăm pe primarul Gnatiuc să aloce fondurile pregătite pentru borduri și pavele către școli și către siguranța copiilor, a profesorilor și a tuturor celor implicați în începerea anului școlar. Acesta este, de fapt, un gest disperat al primarului Gnatiuc, care nu urcă mai sus de locul al treilea în sondajele de opinie. Constient că va pierde alegerile din 27 septembrie, vrea să dea un ultim tun. Solicitarea de a cheltui 1 milion de lei pentru pavele și borduri, cu 3 săptămâni înaintea alegerilor, are un singur scop: umplerea pușculiței proprii”, a conchis Elena Pașcu Apăvăloaie.

Biroul de presă al PNL Bacău