Guvernul s-a reunit în şedinţă, pentru a aproba hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, anunță Pro Tv .

 

Astfel, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că Guvernul a adoptat luni proiectul de hotărâre care prelungeşte stare de alertă, începând cu data de 15 septembrie.

 

”Astăzi a avut loc întâlnirea online a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Prin hotărârea nr. 45 din 14 septembrie a fost propusă prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile. Totodată au fost mai multe propuneri care se referă la 3 aspecte şi anume: campania electorală, ziua votului, plus partea cu organizarea mitingurilor şi a demonstraţiilor. (..) Deci se pot organiza şi demonstraţii, însă în limita regulilor stabilite pentru mitingurile electorale. Asta înseamnă 100 de persoane, respectând toate regulile care sunt impuse prin ordinul  ministrului Sănătății și a ministerelor de resort, care sunt ordine comune”, a declarat Raed Arafat, la finalul şedinţei de luni a Guvernului.

 

Vom intra într-o nouă lună de stare de alertă cu o măsură de relaxare privind adunările publice. Și premierul Ludovic Orban a anunțat că manifestațiile vor fi permise cu participarea a cel mult 100 de persoane, în aer liber, care vor trebui să respecte distanțarea fizică și să poarte masca.