Plata pentru eliberarea pașapoartelor electronice simple și a pașapoartelor temporare se va efectua doar la casieriile unităţilor CEC Bank în numerar sau, după caz, prin intermediul POS-urilor, anunță Direcția Generală de Pașapoarte. Efectuarea plăţilor online prin Sistemului naţional electronic de plată (SNEP) – ghiseul.ro este în curs de operaţionalizare. Măsura a intrat în vigoare de la 2 septembrie. Documentele de plată emise anterior acestei date rămân valabile pentru depunerea cererilor pentru eliberare a paşapoartelor.

Pentru paşaportul simplu electronic se achită 258 lei (pentru persoanele cu vârstă peste 12 ani) sau 234 lei (pentru persoanele cu vârsta sub 12 ani). Pentru pașaportul simplu temporar contravaloarea este de  96 lei, indiferent de vârstă.

Pentru cererile necesare eliberării paşapoartelor simple electronice/simple temporare cu menţionarea statului de domiciliu tarifele sunt aceleaşi. Pentru cererile depuse prin intermediul misiunilor diplomatice, sumele care se plătesc sunt cele stabilite potrivit Legii nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe şi nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.

Deși pașaportul simplu electronic are termen de eliberare legal de 15 zile de la data înregistrării, în prezent termenul de obținere al acestuia este de 10 zile lucrătoare în toate centrele din țară.