”În ultima perioadă, tot mai mulți liberali din judet au venit către PMP”, a declarat Ion Melinte, președintele PMP Bacău, în cadrul unei conferințe de presă susținută marți, 22 septembrie.

Printre aceștia se află și dr. ing. Cristian Antohe, fost lider al PNL Târgu Ocna și care candidează pe lista de consilieri locali a PMP.

La conferința de presă, alături de Dragoș Ștefan, candidatul PMP la Primăria Bacău, s-au aflat și câțiva dintre foștii liberali, cu state vechi în acest partid, și care s-au îndreptat către PMP.

Doi dintre ei, Gheorghe Grigoraș si Gheorghe Vichiu, președinți de asociații de proprietari din Bacău, au ținut să spună în fața presei că singurul care i-a ajutat în ultimii ani a fost Dragoș Daniel Ștefan, candidatul PMP la Primăria Bacău.

”Sunt un vechi liberal și care nu m-am mai regăsit în acest partid”, a declarat Gheorghe Vichiu, președintele Asociației 83 Miorița, îndemnându-i pe băcăuani ”să țină cont de implicarea dlui Dragoș Ștefan pentru binele băcăuanilor”. La rândul său, Gheorghe Grigoraș, președintele Asociației 163 (Narcisa), tot un ”vechi liberal” a spus că și-a pierdut încrederea în PNL din cauză că ”au fost promisiuni, pentru băcăuani, care nu s-au rezolvat”.

În schimb, a afirmat Gheorghe Grigoraș, ”când am apelat la domnul viceprimar Dragoș Ștefan, fie că a fost vorba de deszăpezire, de plombat strada, de salvat parculețul de la noi din zonă, dânsul ne-a ajutat, este un om pentru băcăuani”.

Gheorghe Grigoraș s-a întrabat în fața ziariștilor dacă Lucian Viziteu, candidatul alianței USR – PNL, ”care vine de la Brăila să candideze la Bacău, știe unde este o stradă?”

”PMP este singurul partid de dreapta iar băcăuanii nu se mai regăsesc în alianța USR-PNL”, a fost concluzia vechilor liberali trecuți la PMP.