Adina Lupu a fost propusă pentru a prelua funcția de director medical al Spitalului Județean Bacău, după demisia Ioanei Dinu.
,,În urmă analizei realizate la nivelul Spitalului Județean de Urgență, în contextul retragerii din funcție a directorului medical, propunerea noastră de interimar este doamna dr. Adina Lupu, medic primar în specializarea boli infecțioase.
 Doamna Lupu este medic al SJU de 20 de ani, cu o specializare de 5 ani la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”. A condus, timp de 4 ani, secția Boli Infecțioase din cadrul SJU Bacău, iar începând cu martie 2020 – în contextul izbucnirii crizei epidemiologice – este responsabilul cu programul de acțiuni prioritare pentru tratamentul și îngrijirea pacienților infectați cu noul coronavirus. De asemenea, din 2009 este șefa compartimentului Îngrijiri paliative.
Am încredere că dr. Adina Lupu va întări frontul anti-Covid19, iar experiența sa îndelungată în specializarea boli infecțioase va fi mai utilă ca oricând în noua responsabilitate medicală. Îi mulțumesc că a acceptat poziția de director medical interimar într-o perioadă foarte complicată din punct de vedere sanitar și asigur managementul SJU Bacău că va găsi în mine un partener implicat, onest și transparent. Voi fi aproape de spital și de managementul acestei unități medicale care, de luni bune, duce greul în lupta împotriva pandemie.”, a declarat Valentin Ivancea.