Polițiștii băcăuani împreună cu celelalte forțe de ordine, sub autoritatea instituției Prefectului, continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile dar și mijloacele de transport.

În ultimele 48 de ore, la activităţile de verificare au participat peste 500 de forţe de ordine care au controlat 415 obiective, 540 de mijloace de transport, fiind legitimate totodată peste  2500 de persoane. Dintre acestea, 214 au fost depistate că nu respectau măsurile de protecţie individuală.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 223 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancţionează cu amendă, amenzile fiind cuprinse între 500 și 2500 de lei.