Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău împreună cu reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne dar şi alături de reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile impuse în perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri dar şi în mijloacele de transport în comun, acestea având atât caracter preventiv prin informarea cetăţenilor cu privire la riscurile la care se supun prin nerespectarea distanţei fizice sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecţie dar şi de combatere prin sancţionarea abaterilor la normele legale în vigoare.

La activităţile de verificare au participat peste 400 de forţe de ordine, fiind verificate peste 650 de obiective, precum şi peste 800 de mijloace de transport și totodată legitimate peste 3000 de persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală au fost aplicate 345 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18 250 lei.

Exemple:

În contextul activităţilor de verificare desfăşurate, la data de 18 octombrie a.c., poliţiştii au identificat un eveniment privat care urma să se deruleze în cursul serii, la care fuseseră invitate aproximativ 300 de persoane. În urma discuţiilor purtate cu organizatorii evenimentului, acesta nu a mai avut loc.

De asemenea, urmare a două sesizări primite de poliţişti în seara zilei de 18 octombrie a.c. privind desfăşurarea unor evenimente private la care participă mai multe persoane, poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile legale în vigoare