Sâmbătă, 24 octombrie, la Centrul de Afaceri, a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Județean Bacău. Astfel, au depus jurământul noul președinte al Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea și cei 35 de consilieri.

 

,,Am depus, astăzi, jurământul de învestire în funcția de președinte al Consiliului Județean Bacău, în ședință solemnă, convocând – de îndată – CJ, miercuri 28 octombrie, pentru aprobarea unor măsuri administrativ-organizatorice care să eficientizeze

funcționarea consiliului. Am prezentat plenului CJ direcțiile și prioritățile mandatului meu de președinte, acestea vizând: O administrație suplă și eficientă, care e partener al cetățeanului, nu inamic al cetățeanului. De asemenea, îmi doresc o administrație cu obiective cuantificabile, bazată pe criterii de eficiență și performanță, în care fiecare funcționar va ști unde îi este locul și ce are de făcut. O viziune de dezvoltare bazată pe ab sorbția de fonduri europene și atragerea de fonduri nerambursabile, astfel încât să avem asigurată resursa financiară pentru proiectele pe care le dorim implementate. Nu mai putem concepe dezvoltarea Bacăului fără proiecte de importanță regională, așa cum este autostrada A13 Bacău – Brașov. Cooperarea onestă și transparentă cu mediul antreprenorial băcăuan și susținerea inițiativelor private în județul Bacău. Întreprinzătorii privați vor avea în mine și în instituția Consiliului Județean un partener pe care se vor putea bizui în efortul de a crea locuri de muncă și investiții. Avem nevoie de o alianță pentru sănătate,  o alianță anti-Covid19 la nivel de județ, capabilă să înfrunte pandemia. În acest sens, începând cu prima zi de mandat, o voi desemna pe doamna dr. Oana Mihaela Secară ca reprezentat al președintelui CJ în Consiliului de Administrație al SJU Bacău. Doamna Secară e un medic epidemiolog cu ștate vechi de activitate, până de curând fiind managerul Spitalului Municipal Onești. Nu mai e timp de pierdut în lupta cu Covid19, iar întărirea echipei de la conducerea SJU, cu un reputat medic epidemiolog, nu poate fi decât benefică. Mulțumesc, în final, echipei social-democrate pentru strategia și viziunea asumate, precum și pentru curajul de a mă fi propus și susținut în cursa electorală.”, a declarat Valentin Ivancea.

Sursă foto: facebook.com