Astăzi, la Comănești, liberalii băcăuani și-au „definitivat” listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie.

După demisia lui Ionel Palăr și preluarea organizației județene a PNL de către primarul din Comănești Viorel Miron listele arată diferit față de ce se vehicula în urmă cu mai puțin de o lună. Pe locurile considerate a fi eligibile candidează majoritatea prin impunere, votul Biroului Politic Interimar fiind o parodie iar candidații „eligibili”

În primul rând au dispărut numele actualilor deputați Ionel Palăr și Tudorița Lungu. Singura constantă pare a fi senatorul Daniel Fenechiu, fără buletin de Bacău și fără prea mari merite politice locale, însă impus de președintele Orban.

Tot la „impuse” intră și actualul senator Viorel Ilie, care acum candidaează la Camera Deputaților din poziția a doua. El a fost tot un „transfer”, Ilie ajungând la PNL de la ALDE împreună cu toți primarii partidului.

Detașată de la PSD, odată cu căderea Guvernului Dăncilă, Elena Hărătău va candida și ea pe un loc semi-eligibil, patru, fapt ce a determinat-o să-și manifeste public nemulțumirea.

Pe locul doi la Senat candidează Dragoș Luchian, poziție care nu-i garantează nimic președintelui de la organizația municipală Bacău.

Surpriza de la Camera Deputaților este candidatul de pe primul loc, Mircea Fechet. Secretarul de stat de la Mediu și viitorul ministru, după toate probabilitățile, intrase într-un sever con de umbră după ce pierduse alegerile la „municipala” PNL. El ar fi cam singurul liberal băcăuan care candidează pe un loc eligibil.

Însă locul 3 de la Camera Deputaților este cu adevărat o surpriză. Fără o activitate politică cunoscută publicului, Cătălina Ciofu are „meritul” de a fi impusă de Viorel Miron.

Senat: 1. Daniel Fenechiu, 2. Dragoș Luchian

Camera Deputaților: 1. Mircea Fechet, 2. Viorel Ilie, 3. Cătălina Ciofu, 4. Elena Hărătău, 5. Claudiu Năstase, 6. Liviu Miroșeanu, 7. Gabriela Țarălungă

Listele mai pot fi modificate de conducera centrală a PNL, acolo unde vor ajunge pentru validare.