Salariații DGASPC protestează pentru că nu și-au primit salariile pentru ultimele două luni. Consiliul Județean încearcă să se spală pe mâini și plasează vina în curtea Guvernului Orban, susținând că de aici ar trebui să vină banii.

Într-o conferință de presă, parlamentarii PNL, Tudorița Lungu și Daniel Fenechiu au susținut că Guvernul a făcut toate plățile și că instituția tutelară a DGASPC, Consiliul Județean, ar fi cheltuit banii în scopuri electorale.

Mai mult, chiar și în aceste condiții, CJ Bacău ar avea de unde plăti salariile angajaților DGASPC fără nicio problemă.

Cei doi parlamentari au prezentat răspunsul ministerului Finanțelor Publice la o interpelare pe această temă, răspuns care arată, negru pe alb, că banii de la guvern au fost virați în totalitate Consiliului Județean. În plus, în același răspuns se precizează că instituția are și un excedent bugetar.

Consiliul Județean Bacău, în loc să plătească salarii, a îngropat sume considerabile în ”asfalt electoral”. Acum e bună de plată și trebuie să le vireze oamenilor salariile restante și nu să-i mintă și să-i manipuleze”, a declarat Tudorița Lungu.

„Poate că domnul Ivancea, noul președinte al Consiliului Județean, ar trebui să-și înceapă mandatul printr-un audit la DGASPC, instituție asupra căreia planează serioase suspiciuni dar și certitudini, cu privire la eficiența cheltuirii banilor publici”, a susținut și senatorul Fenechiu.