Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău, convocat în ședință audio astăzi, 9 octombrie 2020, ora 15.00, a analizat situația epidemiologică la nivelul județului și a adoptat Hotărârea nr. 41 prin care s-au stabilit măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus COVID 19.

Astfel, la nivelul întregului județ, se instituie obligativitatea purtării măștilor de protecție în toate spațiile publice închise și deschise. În cazul unei suspiciuni de infectare cu SARS-COV2, persoanele în cauză se
izolează într-un spațiu ales voluntar sau într-o unitate medicală specializată, după caz, până la primirea rezultatului testului epidemiologic, comunicând Centrului de Coordonare și Conducere a Intervenției Bacău (CJCCI Bacău) la numerele de telefon 0747106406, 0756041535, 0747208245, 0753106289, 0748142619, coordonatele de localizare a spațiului de izolare (adresa).

În cazul în care testul se efectuează la un laborator privat, persoana testată comunică, după efectuarea testului, de îndată, CJCCI Bacău coordonatele de localizare a spațiului de izolare ales voluntar (adresa) și se îndreaptă spre această locație, urmând itinerariul cel mai scurt. La nivelul municipiului Bacău, se instituie suplimentar următoarele măsuri: Unitățile de învățământ din municipiul Bacău vor efectua cursurile on-line, potrivit Scenariului 3, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 12.10.2020. Directorii unităților de învățământ preuniversitar, vor stabili pentru elevii din anii terminali (clasele a IV a, a VIII-a și a XII-a) un program de recuperare a materiei în format „față în față” care va fi implementat, după terminarea perioadei în care cursurile se vor efectua on-line.

Se suspendă, pe o perioadă de 14 zile, activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Se suspendă, pe o perioadă de 14 zile, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare și comercializare a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice (restaurante, cantine, etc.) în spații interioare. Fac excepție de la prevederile art. 2, alin (4), operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare și comercializare a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice care deserversc unitățile de cazare specializate (hoteluri, pensiuni, cămine etc.) pentru persoanele cazate în unitățile respective.

„Fac apel la cetățenii județului Bacău să respecte măsurile specifice de igienă și de protecție, astfel încât să nu zădărnicim eforturile depuse până în prezent pentru combaterea infectărilor cu noul coronavirus. Totodată, fac apel la colaboratorii mass-media pentru a aduce la cunoștința cetățenilor măsurile stabilite și necesar a fi respectate pentru limitarea răspândirii virusului SARS CoV-2 și diminuarea efectelor asupra populației”, a pecizat prefectul județului Bacău, Sorin Ailenei. Hotărârea nr. 41/09.10.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău poate fi vizualizată în întregime, cu anexa aferentă, accesând link-ul:
https://bc.prefectura.mai.gov.ro/informare-publica-covid-19/.