Agentul Marian Ioan de la Poliția Locală Bacău a fost infectat cu SARS-Cov-2, iar după ce s-a vindecat, s-a decis să doneze plasmă pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de tratament.
,,În lumea întreagă există milioane de eroi, oameni obișnuiți, de vârste și profesii diferite. Oameni, eroi, donatori de viață. Colegul nostru p.l. Marian Ioan este unul dintre ei. Donator de sânge de mai bine de 20 ani, a fost infectat în perioada stării de urgentă cu virusul COVID-19 și a trecut cu bine peste această boală. Acum donează plasmă pentru a salva vieți.
Astăzi a donat plasma pentru a doua oara și spune că o va face atât timp cât anticorpii rămân prezenți în sistemul său imunitar. Știe că un singur donator poate contribui la procesul de vindecare /ameliorare a stării de sănătate a 3 pacienți diagnosticați cu virusul Sars-Cov-2.
Îi mulțumim pentru gestul de mare noblețe și responsabilitate pe care l-a făcut și nădăjduim că și alți pacienți vindecați o să i se alăture ca donatori de plasmă în lupta împotriva acestui virus care a schimbat viețile oamenilor din întreaga lume!”, au scris colegii săi de la Poliția Locală pe pagina de facebook.