Consiliul Local Bacău a aprobat organizarea referendumului local pe data de 6 decembrie, odată cu alegerile parlamentare.

Referendumul va avea trei întrebări.

Prima va întreba cetățenii dacă sunt de acord ca, pe plan local, să se ia măsuri suplimentare pentru combaterea COVID 19. Între acestea, primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu a dezvăluit ca se vor număra măsuri de distanțare socială – indisponibilizarea a jumătate din scaunele autobuzelor și interzicerea călătorilor care stau în picioare – sau o campanie de testare care să-i depisteze pe asimptomatici și să-i izoleze în case sau spitale.

A doua întrebare se referă la spațiile verzi, dar presupune, dupa cum au arătat consilierii, demolarea garajelor de pe domeniul public sau distrugerea grădinilor realizate de locatari în jurul blocurilor.

A treia întrebare a fost propusă de viceprimarul Liviu Miroșeanu și se referă la alocarea unor sume din bugetul local pentru finalizarea Spitalului Municipal.

Referendumul va costa bugetul local circa 100.000 de euro si va fi considerat valabil doar daca la el vor participa 30% dintre cetațenii cu drept de vot.