Teatrul Municipal „Bacovia” a început implementarea proiectului,  inițiat în partneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău, intitulat „Actorii citesc pentru tine”. În urma consultării cu profesorii de limba și literatura română, s-a agreat o serie de lecturi pe care actorii le vor pregăti și prezenta elevilor. Printre autori, se numără, din genul liric, Tudor Arghezi, Ana Blandiana, Ion Barbu, Vasile Alecsandri.

La genul epic, cadrele didactice au solicitat fragmente din ,, Maitreyi” de Mircea Eliade , ,,Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu, ,,Enigma Otiliei” de George Călinescu, „La țigănci” de Mircea Eliade, „Take, Ianke și Cadâr”, de Victor Ion Popa, „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian.

Volumele sunt puse la dispoziție de Biblioteca Județeană Bacău, care și-a manifestat dorința de a deveni partener al proiectului.

Actorii distribuiți deja în aceste spectacole lectură vor fi coordonați de regizorul artistic al teatrului, Gheorghe Balint. Filmările vor fi puse la dispoziția cadrelor didactice și se vor constitui într-o resursă educațională valoroasă și utilă în special pentru perioadele în care cursurile se desfășoară online.

În același timp, pentru a veni în întâmpinarea profesorilor, cei care vor intra în proiect vor avea acces la o serie de spectacole din arhiva teatrului, chiar și recentă, în aceeași intenție de a răspunde nevoii de educare și dezvoltare a gustului pentru cultură în rândul elevilor băcăuani.