Printr-un memorandum iniţiat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Guvernul a adoptat o schemă de ajutor de stat pentru aeroporturile regionale cu un trafic situat între 200.000 şi 3 milioane de pasageri pe an, aflate în subordinea unor judeţe, pentru compensarea pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei de COVID-19. Aeroportul din Bacău va primi peste 3 milioane de lei.

”Dragoș Benea și cei din PSD și-au făcut atâtea selfie-uri pe Aeroportul din Bacău, încât l-au transformat într-un veritabil studio foto. Ce nu spune, însă, domnul Benea, este că aeroportul va primi peste 3 milioane de lei, ca să compenseze pierderile suferite ca urmare a pandemiei. Mi-ar plăcea ca acum să iasă public și să recunoască implicarea Guvernului PNL în sprijinirea aeroportului băcăuan. Mă îndoiesc, însă, că o va face”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Prin acest memorandum, aprobat de Comisia Europeană, s-a creat cadrul legal pentru acordarea unor ajutoare de stat aeroporturilor afectate de criza sanitară. Încă o dovadă a faptului că Partidul Național Liberal acordă sprijin companiilor afectate și că este singurul partid capabil să ia măsurile corecte, de care țara și economia au nevoie, în această situație dificilă.

Sursă foto: facebook.com