Excelenţa Sa Adrian Zuckerman, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, a fost prezent, marți, în Bacău, la American Corner, de la Casa Corpului Didactic.
Vizita a fost ocazionată de prezentarea oficială a donaţiei constând în cărţi, elemente de mobilier, echipamente şi jocuri dedicate activităţilor tip STEM, în valoare totală de 7.297$, achiziţionate de Ambasada S.U.A. şi finanţate de Departamentul de Stat, Biroul pentru Spaţii Americane.
,,A fost o onoare să mă întâlnesc, astăzi, cu Ambasadorul SUA, Excelența Sa Adrian Zuckerman, la centrul American Corner Bacău. Parteneriatul strategic româno-american este un pilon de bază al politicii noastre externe și apreciem sprijinul acordat de Statele Unite ale Americii în domenii esențiale pentru țara noastră. Unul dintre acestea este educația – sector considerat prioritar de guvernarea liberală. Mă bucură că aici, la American Corner, elevii, dar și cadrele didactice pot descoperi și învăța noi lucruri care îi vor ajuta pe mai departe. Centrul are peste 2500 de lucrări în limba engleză, la care publicul are acces gratuit. Astăzi este și o zi simbolică – Ziua Internațională a Elevului și Studentului – ocazie cu care îi felicit pe aceștia și le urez multe reușite. Îi îndemn pe toți cei care au șansa să citească atât literatură română, cât și internațională, pentru că o carte citită nu e niciodată un timp pierdut. Și eu am participat la programul american „International Visitor Leadership Program” (IVLP) în Washington și vorbesc din experiență când spun că astfel de oportunități sunt deosebit de importante pentru cunoaștere și dezvoltare și că nu ar trebui ratate. Felicitări celor fac parte din proiect și mulțumim Excelenței Sale pentru implicare și susținere a unei educații de calitate pentru copiii din țara noastră!, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului.
,,Am fost onorat să mă întâlnesc cu Excelența Sa Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA la București, care a făcut o nouă donație pentru Centrul America Corner, din Bacău. Am discutat despre potențialele oportunități pe care mediul de afaceri din Bacău și din SUA le-ar putea dezvolta, precum și despre continuarea acestei colaborări de tradiție, în domeniul educației. Pentru elevii și cadrele didactice din Bacău, existența unui Centru American Corner, cu peste 2.500 de volume și o bogată arhivă audio – video este o excelentă oportunitate de a înțelege cultura și realitățile unuia dintre partenerii noștri strategici.”, a spus Liviu Miroșeanu, viceprimarul Bacăului.