Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au confiscat două arme şi muniţie în vederea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

La data de 17 noiembrie a.c., în intervalul orar 06.00-09.00, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bacău au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Zemeş, ocazie cu care, la locuinţa unui bărbat de 64 ani, au fost identificate, ca fiind deţinute ilegal, o puşcă de vânătoare confecţionată artizanal şi 12 cartuşe de vânătoare.

Bunurile identificate au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

La aceeaşi dată, poliţiştii au organizat o acţiune pe raza comunei Dofteana, ocazie cu care au depistat în flagrant un tânăr de 24 ani, din localitatea Dofteana, având asupra sa o armă neletală supusă autorizării, deţinută ilegal.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.