Consilierul local Dorin Chirilescu, care a fost infectat cu noul coronavirus, a pregătit primul său proiect de hotărâre. Acesta susține achiziția a 500 de „pachete ale pacienților care sunt tratați acasă”. Pachetele ar urma să cuprindă un pulsoximetru, un termometru digital și un tensiometru digital, care împreună ar costa 672 de lei, la prețul pieței.

Pacientul îl va putea primi pe bază de semnătură în baza unui regulament aprobat de către Consiliul Local Bacău și îl va utiliza pe perioada tratamentului la domiciliu, pentru ca ulterior să îl predea pentru a fi sterilizat și pus la dispoziția unui nou pacient.

Mai mult, consilierul propune și achiziționarea a 10 concentratoare de oxigen, prețul unui astfel de aparat ar ajunge la circa 7000 de lei.

,,Îmi doresc ca toți băcăuanii să beneficieze de condițiile decente de tratament pe care această bază le oferă, iar dacă starea de sănătate a pacienților impune utilizarea concentratoarelor de oxigen, TREBUIE SĂ NE ASIGURĂM că aceste echipamente există și pot salva viețile băcăuanilor.”, a declarat Dorin Chirilescu.