Aerostar Bacău a reușit luni prima victorie în deplasare a sezonului, în partida disputată la Mogoșoaia în care Petrolul Ploiești a fost echipa gazdă.  Patrick Popescu a deschis scorul dintr-o lovitură liberă bătută excelent, iar Cătălin Vraciu a majorat avantajul la 9 minute distanță, din lovitură de la 11 metri, anunță colegii de la Sport Studio.  Horia Ilie a majorat diferența în minutul 60′, iar formația lui Viorel Moldovan a punctat și ea din penalty prin albanezul Armando Vajushi. Scorul final a fost stabilit tot de moldoveni, prin reușita lui Alexandru Zaharia.
La faza acordării loviturii de pedeapsă din prima repriză, fundașul gazdelor, Andrei Răuță, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.
Totodată, ploieștenii au mai avut un penalty în ultimul minut al primei părți, dar Tudor Saim a trimis pe lângă poartă.
Astfel, Aerostar bifează a doua victorie în acest sezon și acumulează 7 puncte, rămânând pe penultimul loc în liga a doua, urmând să joace acasă cu Rapid București duminica aceasta. Petrolul stagnează pe poziția a 6-a, cu 17 puncte în 11 etape și va juca în deplasare la ocupanta locului 3, ASU Poli Timișoara.