Vasile Gherasim, consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României (CCR) şi fost primar al Sectorului 1 al Capitalei, a încetat din viaţă, la vârsta de 70 de ani, a anunţat sâmbătă conducerea CCR.Acesta s-a născut în 27 ianuarie 1950, în oraşul Moineşti, judeţul Bacău.
Vasile Gherasim a fost ales în anul 2000 primar al Sectorului 1 al Capitalei, iar la finalul mandatului, în anul 2004, a fost numit secretar de stat în Ministerul de Interne şi Administraţiei Publice, funcţie pe care a exercitat-o până în anul următor. În anul 2005 a primit din partea Preşedintelui României Ordinul “Serviciul Credincios” în grad de “Cavaler”. În următorii trei ani a condus o firmă în mediul privat pentru ca, începând cu anul 2008, să revină în sfera administraţiei publice, în poziţia de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, scrie ProTv.
,,Vasile Gherasim a pierdut astăzi lupta cu COVID-19. Primar, Deputat, Ministru și Consilier al Curții de Conturi , dar înainte de toate un OM adevărat. Sunt onorat că am fost prietenul tău, Titi. Mulțumesc pentru tot. Drum bun, prietenul meu bun!”, scrie Valerian Vreme despre trecerea in nefiinta a fostului parlamentar.
Sursa foto: g4media.ro