Premierul Ludovic Orban, împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode și de cel Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, au vizitat șantierul Șoselei de Centură. Delegația guvernamentală a fost însoțită de senatorul liberal Daniel Fenechiu și de Viorel Miron, președintele PNL Bacău. 

”Varianta ocolitoare este un proiect așteptat de mult timp de băcăuani, un proiect aproape de finalizare, care va reuși să scoată tot traficul greu și traficul de tranzit din Bacău. Îl felicit pe constructor pentru mobilizarea exemplară. Deși termenul de finalizare era în luna ianuarie 2022, constructorul ne-a comunicat că poate să dea în trafic până pe data de 3 decembrie, mai exact între 27 noiembrie și 3 decembrie, în funcție de condițiile meteorologice”, a declarat premierul Orban.

Și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-a declarat încântat de calitatea lucrărilor și de finalizarea acestora cu mult timp înainte de termen. ”Suntem bucuroși să auzim astăzi această veste. Așa cum bine știți, în luna septembrie am reușit să dăm în trafic 7,3 kilometri din acest obiectiv. Și vestea pe care ne-a dat-o constructorul astăzi, că în câteva zile vom da în trafic acest obiectiv, este cea mai bună pentru români, pentru moldoveni. Vorbim despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei dat în trafic, cei 16 kilometri în regim de autostradă, din cei 31 de kilometri din Centura Bacăului”, a declarat Lucian Bode.

Guvernul PNL a preluat acest obiectiv în noiembrie 2019 într-un stadiu fizic de 27% și reușește să-l finalizeze în 12 luni. Ministrul Lucian Bode a mai precizat și că acuzațiile PSD de subfinanțare a acestui obiectiv au fost total nefondate, mincinoase, pentru că Guvernul PNL a plătit 467 de milioane de lei pentru lucrările la Șoseaua de Centură.

În ceea ce privește celelalte obiective majore de infrastructură, Autostrada Bacău-Brașov și Drumurile Expres Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani, acestea sunt prioritățile Guvernului Orban și se află în diferite stadii de implementare, cu finanțare asigurată.  

PNL Bacău